Polestar 4 test: Et frisk pust til elbilsmarkedet – men der er ting, du skal vænne dig til
Guides
Polestar 4 test: Et frisk pust til elbilsmarkedet – men der er ting, du skal vænne dig til

Polestar 4  Er den nyeste model i rækken fra det svensk-kinesiske mærke. Og den markerer sig hurtigt med et markant designvalg. Der er ingen bagrude. Ja. Du læste rigtigt. Udsynet bagtil klares i stedet via et kamera og et digitalt bakspejl. Og det er ikke den eneste ting. Du skal vænne dig til. Heldigvis er der også meget, at glæde sig over. Især med den nye prisnedsatte  Nordic Edition. Som gør 4’eren til en særdeles interessant elbil i sin klasse.


En mere overkommelig pris

Med introduktionen af  Polestar 4 Nordic Edition  Bliver modellen langt mere tiltalende prismæssigt. Du sparer omkring 60.000 kr. I forhold til tidligere. Og du får både Pilot- og Pluspakke med i prisen. Inklusive head-up display. Harman Kardon-lydanlæg og opgraderede forlygter. Prisen for  Single Motor Long Range-modellen starter ved 499.900 kr;. Og det er svært, at finde noget tilsvarende i klassen. Der matcher på udstyr og rækkevidde.


Kabinen. Høj kvalitet Men ikke alt er perfekt

Kabinen er stilfuldt skandinavisk med rammeløse døre og høj finish Men ikke alt er rosenrødt. For eksempel er skærmen til klimaanlægget delvist skjult bag rattet. Og det digitale bakspejl. Som er nødvendigt Da der ikke er nogen bagrude. Kræver tilvænning. Især for brillebrugere kan det være besværligt, at se ordentligt. Og det kan være svært, at vurdere afstande ved fx parkering eller også overhaling.

Til gengæld er der god plads både foran og bagi. Bagsædet byder på rigtig fin benplads. Og sæderne kan justeres elektronisk. Du får også et rummeligt bagagerum på 541 liter. Og op til 1.551 liter med bagsæderne lagt ned; Samt en lille frunk til ladekabler.


På vejen. Komfortabel Men ikke helt stabil

Polestar 4 Single Motor byder på 272 hk og baghjulstræk. Der er godt med kræfter i hverdagen. Og bilen føles letkørt i bytrafik. Styretøjet er direkte og skarpt. Hvilket giver en sporty følelse Men den kan også virke lidt for aggressiv omkring midterpositionen ved motorvejskørsel. Hvor man ofte skal korrigere rattet. Det gør At bilen ikke føles helt, så retningsstabil som konkurrenterne.

Kraftig vind under testen gav også en del støj fra forruden ved 130 km/t. Til gengæld fungerer den adaptive fartpilot og vognbaneassistenten fint. De gør arbejdet uden, at være for påtrængende.


En elbil uden bagrude. Og det fungerer

Polestar 4 set bagfra uden bagrude

Den mest opsigtsvækkende detalje er men At Polestar 4 ingen bagrude har. I stedet får du et skarpt kamera. Der viser billedet i et skærmbaseret bakspejl. Det virker overraskende godt under normale forhold Men det kræver lidt tilvænning. Og fungerer bedst for folk uden briller. Ved lav sol. Mørkekørsel eller også tæt trafik kan det tage lidt længere tid, at vurdere afstande korrekt.

Chefdesigneren forsvarer valget med At du alligevel ikke ville kunne se meget ud af en almindelig bagrude pga. De brede c-stolper. Og ja. Der er en pointe i det.


Samlet vurdering. Polestar 4 Single Motor

Plus.

Minus.


Vores vurdering.  Polestar 4 er et modigt bud på en moderne elbil. Den viser;, At Polestar tør gå egne veje. Bogstaveligt talt. Og det meste lykkes rigtig godt. Med Nordic Edition får du virkelig meget bil for pengene. Du skal, men være villig til, at acceptere kamera-bagspejlet og et lidt livligt styretøj.





Testbil. Polestar 4 Single Motor Long Range (Nordic Edition)



MG 4 test: 10.000 km med en af Danmarks billigste elbiler

★ MG 4 test: 10.000 km med en af Danmarks billigste elbiler

Fisker Ocean: Når visioner ikke er nok

★ Fisker Ocean: Når visioner ikke er nok

BMW i5 Touring: En el-stationcar i luksusklassen

★ BMW i5 Touring: En el-stationcar i luksusklassen

VW ID.1: Volkswagens kommende mikrobil til lavpris

★ VW ID.1: Volkswagens kommende mikrobil til lavpris

Hot Lige Nu!
Volvo EX30 test: Hype eller skuffelse?

Volvo EX30 test: Hype eller skuffelse?