Renault Scenic E-Tech test – en moderne elbil til familien
penge
Renault Scenic E-Tech test – en moderne elbil til familien

Renault Scenic E-Tech er et godt bud på en elbil. Der rammer bredt. Den er ikke for stor. Ikke for lille. Og kombinerer fornuftig rækkevidde. God komfort. Masser af udstyr og praktisk indretning. Scenic-navnet har eksisteret siden 1996 Men denne femte generation. Der udelukkende fås som elbil. Er noget helt andet. Den er kåret til Car of the Year 2024. Og det er ikke uden grund.


Batteri og rækkevidde

Scenic E-Tech fås med to batteristørrelser. 60 kWh og 87 kWh. Rækkevidden er op til hhv. 420 km og 625 km (WLTP). Hjemmeladning sker med op til hele 22 kW. Noget usædvanligt i klassen. Og på lynlader går det op til 130 eller også 160 kW afhængig af batteriet; Det betyder At bilen også kan lades hurtigt til langturene.

Selve bilen er 447 cm lang og bygget på samme platform som Megane E-Tech Men med mere plads. Bagagerummet rummer hele 545 liter. Og hele 1.670 liter med bagsæderne lagt ned. Den må også trække 1.100 kg. Hvilket gør den mere anvendelig end flere konkurrenter.


Kabinen. Moderne og praktisk

Kabinen er moderne Men ikke overdesignet. Bag rattet sidder en klar skærm med hastighed. Navigation og kørselsinfo. Den centrale infotainmentskærm er stor. Hurtig og let, at finde rundt i. Heldigvis er de vigtigste funktioner også tilgængelige via fysiske knapper under skærmen.

Der er tænkt over detaljerne. Fx et midterarmlæn bag med integrerede USB-C-udtag og mobilholdere; Der er god plads på bagsædet. Og komforten er i top Selvom du ikke får tre individuelle sæder. Som i tidligere Scenic-modeller.


Bag rattet

Scenic E-Tech er nem, at køre og ret komfortabel. Affjedringen er til den bløde side. Og den føles rolig i trafikken. Styretøjet er ikke sportligt Men til gengæld let og ubesværet. Med det mindste batteri får du 170 hk. Hvilket akkurat er . Med 87 kWh-batteriet får du 220 hk. Og det passer bedre til bilens størrelse og vægt.

Styringen af regenerativ bremsning foregår via små padler bag rattet. Det kræver lidt tilvænning Men fungerer godt. Gearvælger og infotainmentsystem har deres egne stilke bag rattet. Hvilket kan virke lidt rodet i starten.


Udstyr og priser

Renault Scenic E-Tech elbil set fra siden

Ved introduktionen i 2024 startede priserne ved 310.000 kr. Men Renault har sænket priserne markant. Du får nu en Scenic E-Tech fra 269.990 kr. I "Evolution"-udgaven med 60 kWh-batteri. Her er allerede meget udstyr som nøglefri adgang. Bakkamera. Adaptiv fartpilot og 19” fælge.

Vil du have mere. Findes "Techno" fra 289.990 kr. (eller også 314.990 kr. Med stort batteri). Her får du blandt andet en større skærm med Google Maps. El-bagklap og LED-lygter; "Esprit Alpine" og "Iconic" fås kun med stort batteri og koster hhv. 324.990 og 334.990 kr.

Alle varianter føles fair prissat. Især set i lyset af udstyr og rækkevidde.


Detaljer og hverdagsbrug

Scenic er gennemtænkt. Også i de små ting. Fra mobilholdere i armlænet til dybt bagagerum og mulighed for, at vælge en ekstra bundplade. Der hæver gulvet. Ulempen er At læssekanten ellers bliver høj. Og det kan være svært, at få fx hundebure ind.

Du får to ISOFIX-beslag på bagsædet Men ikke tre individuelle sæder som i de gamle Scenic-modeller Men for de fleste familier er pladsen stadig rigelig.


Hvordan står den mod konkurrenterne?

Scenic E-Tech befinder sig midt i et hårdt felt med konkurrenter som Tesla Model Y. Skoda Enyaq. VW ID.4 og Peugeot E-3008;, Men Renault står stærkt. Ikke mindst på pris. Brugervenlighed og udstyr. Og, så er det værd, at nævne. Det hele fungerer . Infotainmentsystemet er intuitivt. Assistentsystemerne fungerer. Og komforten er høj.


Samlet vurdering

Fordele.


Ulemper.



Er det en god bil?

?Ja. Scenic E-Tech rammer et bredt publikum med komfort. Funktion og fornuftig økonomi Hvis du leder efter en praktisk elbil. Der fungerer fra første køretur og ikke koster kassen. Er det svært, at finde en bedre pakke nu.

Polestar 4 test: Et frisk pust til elbilsmarkedet – men der er ting, du skal vænne dig til

★ Polestar 4 test: Et frisk pust til elbilsmarkedet – men der er ting, du skal vænne dig til

Kia EV9 test: En imponerende SUV i amerikansk format

★ Kia EV9 test: En imponerende SUV i amerikansk format

Audi A6 e-tron test: Imponerende rækkevidde, men ikke uden skønhedsfejl

★ Audi A6 e-tron test: Imponerende rækkevidde, men ikke uden skønhedsfejl

Tesla Model Y 2025: En mere voksen elbil – og stadig klassens mest alsidige

★ Tesla Model Y 2025: En mere voksen elbil – og stadig klassens mest alsidige

Hot Lige Nu!
Xpeng G6 test: Kinesisk tech-SUV udfordrer Tesla med fart og funktioner

Xpeng G6 test: Kinesisk tech-SUV udfordrer Tesla med fart og funktioner