Groft speltbrød
Guides
Groft speltbrød

1 stort eller 2 mindre

Ingredienser

2½ dl kærnemælk
125 g knækkede hvedekerner
20 g gær
½ liter vand
1 spsk. groft salt
500 g speltmel
ca. 550 g hvedemel (det kan svinge)

Fremgangsmåde

Læg de knækkede hvedekerner i blød i kernemælk i mindst 6 timer ved stuetemmperatur.
Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt salt, de udblødte kener og speltmel. Ælt hvede melet i lidt ad gangen. Læg dejen til hævning i en skål, dækket med film, stil det i køleskab natten over. Slå dejen ned og form 1 stort brød eller 2 mindre. Læg til hævning på bagepladen i 2 timer, under et fugtigt klæde. Bag ved 200 grader i ca. ½ time.

Audi Q4 e-tron facelift test: Mere power, bedre rækkevidde og lavere pris

★ Audi Q4 e-tron facelift test: Mere power, bedre rækkevidde og lavere pris

Mercedes EQE test 2025: Elegant elbil til langtur og hverdag

★ Mercedes EQE test 2025: Elegant elbil til langtur og hverdag

Cupra Born VZ test: Elbilens bud på en moderne GTI

★ Cupra Born VZ test: Elbilens bud på en moderne GTI

Volvo EX30 test: Hype eller skuffelse?

★ Volvo EX30 test: Hype eller skuffelse?

Hot Lige Nu!
Xpeng G9 test: En elektrisk luksus-SUV, der overrasker på alle fronter

Xpeng G9 test: En elektrisk luksus-SUV, der overrasker på alle fronter