Boller med valnødder
Guides
Boller med valnødder

8 store eller 16 mindre

Ingredienser

400 g hvedemel
75 g valnødder, grofthakket
25 g gær
4 dl lunken vand
1 lille tsk. salt
1 tsk. rørsukker
2 spsk. olivenolie
100 g rugmel
lidt hele valnødder til pynt

Fremgangsmåde

Smuldr gæren i en skål, tilsæt vandet og rør til gæren er opløst. Kom så salt, sukker, olivenolie, hakkede valnødder, hvedemel og rugmel i. Ælt dejen godt, den skal være ret klæg og klistret. Dæk den til med et viskestykke og lad den hæve i 4 timer. Sæt dejen på en bageplade i store klatter – eller mindre – pynt hver med en valnød. Bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 17-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle lidt af på en bagerist, inden de nydes friskbagte med lækkert smør.

Volvo EX30 test: Hype eller skuffelse?

★ Volvo EX30 test: Hype eller skuffelse?

Formel 1 2025: McLaren dominerer – her er stillingen og resultaterne indtil nu

★ Formel 1 2025: McLaren dominerer – her er stillingen og resultaterne indtil nu

Polestar 4 test: Et frisk pust til elbilsmarkedet – men der er ting, du skal vænne dig til

★ Polestar 4 test: Et frisk pust til elbilsmarkedet – men der er ting, du skal vænne dig til

Kia EV9 test: En imponerende SUV i amerikansk format

★ Kia EV9 test: En imponerende SUV i amerikansk format

Hot Lige Nu!
Cupra Tavascan test – endelig en elbil for dem, der elsker at køre

Cupra Tavascan test – endelig en elbil for dem, der elsker at køre