Boller med valnødder
Guides
Boller med valnødder

8 store eller 16 mindre

Ingredienser

400 g hvedemel
75 g valnødder, grofthakket
25 g gær
4 dl lunken vand
1 lille tsk. salt
1 tsk. rørsukker
2 spsk. olivenolie
100 g rugmel
lidt hele valnødder til pynt

Fremgangsmåde

Smuldr gæren i en skål, tilsæt vandet og rør til gæren er opløst. Kom så salt, sukker, olivenolie, hakkede valnødder, hvedemel og rugmel i. Ælt dejen godt, den skal være ret klæg og klistret. Dæk den til med et viskestykke og lad den hæve i 4 timer. Sæt dejen på en bageplade i store klatter – eller mindre – pynt hver med en valnød. Bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 17-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle lidt af på en bagerist, inden de nydes friskbagte med lækkert smør.

Mercedes EQE test 2025: Elegant elbil til langtur og hverdag

★ Mercedes EQE test 2025: Elegant elbil til langtur og hverdag

Cupra Born VZ test: Elbilens bud på en moderne GTI

★ Cupra Born VZ test: Elbilens bud på en moderne GTI

Volvo EX30 test: Hype eller skuffelse?

★ Volvo EX30 test: Hype eller skuffelse?

Formel 1 2025: McLaren dominerer – her er stillingen og resultaterne indtil nu

★ Formel 1 2025: McLaren dominerer – her er stillingen og resultaterne indtil nu

Hot Lige Nu!
Volkswagen ID.4 GTX test – familiebil med muskler og lang garanti

Volkswagen ID.4 GTX test – familiebil med muskler og lang garanti