Xpeng G6 test: Kinesisk tech-SUV udfordrer Tesla med fart og funktioner
teknologi
Xpeng G6 test: Kinesisk tech-SUV udfordrer Tesla med fart og funktioner

Xpeng er ikke længere “et nyt kinesisk mærke”. De har allerede vist. Hvad de kan med den større G9. Nu kaster de sig ud i et endnu vildere marked. Mellemstore elektriske SUV’er. Hvor Tesla Model Y regerer. Spørgsmålet er. Kan Xpeng G6 tage kampen op?

Efter en uge bag rattet i Long Range-versionen kommer her mine indtryk. På godt og ondt.


Førstehåndsindtryk og køreoplevelse

Xpeng G6 elektrisk SUV i profil

Xpeng G6 er en coupéformet SUV med en ret lav profil. Og den ligner Model Y en hel del. Både i størrelse og linjer. Køreklar vejer den over 2 tons. Og det kan mærkes. Den føles lidt tung i svingene. Og undervognen er til den faste side; Den er ikke decideret sportslig. Og slet ikke legesyg Men den klarer sig fornuftigt i hverdagskørsel.

I Sport-mode er der godt med trækkraft. Og bilen reagerer hurtigt. I Normal-mode føles speederen lidt sløv. Som om bilen tøver en anelse. Før den reagerer. Det skal man vænne sig til Men det er næppe noget. Der vil irritere de fleste.

På motorvej kommer den til sin ret. Lav støj. Solid komfort og en undervogn. Der føles bedst i højere fart. Dog er styretøjet underligt tungt uden, at være præcist. Og bilen kræver småjusteringer for, at holde retning. Heldigvis fungerer vejassistenten godt og gør det meste af arbejdet uden, at være påtrængende.

Xpeng har tidligere fået kritik for deres ESC-system (antiskrid) Men det lader til, at være rettet; Jeg oplevede kun forudsigelige reaktioner. Også når jeg pressede bilen lidt.


Batteri. Rækkevidde og opladning

Xpeng G6 fås med to forskellige batterier.

• 66 kWh LFP-batteri. Op til 435 km rækkevidde (WLTP)

• 87.5 kWh NCM-batteri. Op til 570 km (WLTP)

Den testede bil havde det store batteri. I temperaturer mellem 0 og 10 grader. Og med motorvejskørsel i 100.140 km/t. Brugte bilen mellem 21 og 25 kWh pr. 100 km. Svarende til en realistisk rækkevidde omkring 400.430 km. Det er ret fornuftigt.

Men det helt store trumfkort er opladningen. G6 understøtter lynopladning på op til 280 kW via sin 800V-platform. Det betyder rigtig hurtig opladning. Især, hvis batteriet er forvarmet; Jeg fik den op på omkring 190 kW i kulde. Og tidligere tests har vist 240+ kW i varme omgivelser. På almindelig AC-lader derhjemme kan bilen tage op til 11 kW.


Kabinen. Tech først. Design bagefter

Kabinen er et miks af Tesla-inspiration og egne idéer. Der er en mindre 10.2” skærm foran rattet og en stor 15” skærm i midten. Hvor stort set alt styres. Systemet er hurtigt. Nemt, at finde rundt i og bygget ret intuitivt op.

Xpeng kalder sig selv et tech-firma. Og det mærkes. Funktionen over formen. Så, at sige. Bilen er pakket med udstyr og smarte detaljer. Heriblandt en virkelig god stemmestyring. Der kan høre. Hvem i bilen der taler til den (!). Og Xpengs egen app fungerer også overraskende gnidningsfrit;

Du kan streame film. Justere klimaanlægget. Tjekke bilens status og meget mere. Det hele virker næsten for godt. Lidt som, da man første gang prøvede en Tesla og blev blæst bagover af “hvor nemt det hele er”.

Når det er sagt. Materialerne i kabinen er lidt til den hårde side. Ikke noget der larmer eller også knirker Men man mærker At der er sparet på bløde overflader for, at holde prisen nede.


Plads og bagagerum

Udefra ligner Xpeng G6 meget Model Y Men indvendigt er prioriteringen lidt anderledes. Bagsæderne har super god plads. Og man sidder godt bagi Men bagagerummet er ikke kæmpe. Og du får ikke noget frunk (som i Model Y). Rummet er skråt og lidt svært, at udnytte Så du skal være god til Tetris Hvis du skal på ferie med ungerne og barnevogn.

Bagagerumsvolumen; 571 liter (uden frunk)

Ingen ekstra rum foran. Kun lidt plads til kabler under gulvet.


Udstyr og garanti


Her skinner Xpeng virkelig igennem. Bilen er stort set proppet med udstyr. Og det meste er standard.


Garanti. 7 år eller også 160.000 km Men du skal til service én gang om året eller også hver 20.000 km for, at beholde garantien.


Pris og vurdering

Prisen starter ved 299.900 kr. For standardvarianten og 339.900 kr. For Long Range med det store batteri. Det er kampagnepriser Så de kan stige Men selv uden rabat er prisen skarp. Især set i forhold til det udstyr; Du får med.

Den testede model kostede 347.900 kr.. Inkl. Farve og anhængertræk (kan trække op til 1.500 kg).

Kort opsummeret. Det her fungerer.


Et seriøst alternativ til Tesla

Xpeng G6 er ikke bilen. Der får dig til, at smile i hvert sving Men den giver enormt meget bil og teknologi for pengene. Den er komfortabel. Hurtig, at lade. Og føles virkelig gennemtænkt til dig. Der vil have moderne funktioner uden, at betale ekstra for hvert kryds i udstyrslisten.

Hvis du er ude efter en praktisk og gennemført elbil. Der føles som fremtiden. Uden, at koste som en luksusbil;, Så er G6 et rigtig stærkt bud.

Elbiler med længst rækkevidde i Danmark i 2025

★ Elbiler med længst rækkevidde i Danmark i 2025

Test: VW ID.7 Tourer - Komfortabel stationcar uden svagheder

★ Test: VW ID.7 Tourer - Komfortabel stationcar uden svagheder

MG 4 test: 10.000 km med en af Danmarks billigste elbiler

★ MG 4 test: 10.000 km med en af Danmarks billigste elbiler

Fisker Ocean: Når visioner ikke er nok

★ Fisker Ocean: Når visioner ikke er nok

Hot Lige Nu!
Mercedes EQE test 2025: Elegant elbil til langtur og hverdag

Mercedes EQE test 2025: Elegant elbil til langtur og hverdag